Arcadia.ABC

Arcadia.ABC is een coachpraktijk, gericht op het ondersteunen van volwassenen. Mijn specialisatie is gericht op:
* langdurige stress
* burn-out (verschijnselen )
* kenmerken binnen het autisme spectrum stoornis.

Arcadia.ABC

Arcadia betekent letterlijk “geestelijk geluk en innerlijke vrede”.
“Geestelijk geluk” houdt in dat je minder last hebt van vervelende gedachten. Je kunt je beter concentreren, je maakt je minder druk om wat anderen denken, vinden en voelen met betrekking tot jou. Je leert “omdenken”, wat betekent dat je glas niet meer half leeg maar half vol is. Wat je eerst als onprettig ervaart, kan een leermoment zijn voor een prettig leven. Je hebt minder stress, meer geluksmomenten. Je ervaart innerlijke vrede met wat er is. Je probeert niet weg te duwen wat onprettig is, en niet vast te houden aan je verlangens. Je gaat meer relaxed om met wat er in je leven is op DIT moment. Mislukken bestaat niet, er is alleen feedback.
ABC staat voor Aandacht, Balans en Compassie.
Aandacht voor jouw gedachten, gevoelens, emoties en lichaamssensaties.
Balans ontstaat door datgene wat je opmerkt niet te willen vasthouden of weg te duwen. Dit veroorzaakt alleen maar meer stress, want het gaat je niet lukken. Wat aandacht wil, zal steeds terugkomen tot het “doorleeft” is. Wanneer je kunt kijken naar wat zich aandient, het volledig kunt ervaren en het kunt laten zijn, ontstaat er balans.
Compassie heb je nodig om niet te oordelen over jezelf en anderen.  Je leert kijken en ervaren met mindfullness (volledig bewust), niet oordelend, vriendelijk en gelijkmoedigheid.

Voor wie?

Herken je dit?
- Je hebt geen energie meer na een dag werken, bent opgebrand, uitgeblust
- Je denkt dat mensen jou niet begrijpen
- Je maakt moeizaam contact met familie en vrienden, het kost veel energie om relaties aan te gaan en te onderhouden
- Je hebt last van concentratie problemen
- Je kunt moeilijk schakelen tussen verschillende aandachtspunten
- Je hebt vage lichamelijke klachten zoals slecht slapen, gespannen gevoel, last van zintuiglijke waarnemingen (te fel licht, te veel geluid) en buikpijn, zonder dat de dokter iets kan vinden?
- Je voelt je onrustig, misschien zelfs angstig zonder aanwijsbare reden

Hoe?

Grip op je leven! We gaan samen aan de slag zodat je jouw werk en leven weer op een ontspannen manier kunt invullen. Je benut je volledige potentie en je houdt meer energie over. Als burn-out en autismecoach ondersteun ik je zodat jij weer controle krijgt over je eigen leven.
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Dan plan ik graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in. In dit gesprek kun jij ook ervaren of het klikt tussen jou en mij. Vul hier je gegevens in en dan neem ik graag contact met je op.

Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreegAlbert Einstein

Coaching

Autisme spectrum stoornis is een diagnose, dit betekent niet dat jij dit bent. Je bent niet je diagnose, je hebt het. En je kunt ermee leren omgaan zodat het leven voor jou meer ontspannen en aangenaam zal zijn. Ook ben je niet burn-out. Je hebt langdurige stress, je hebt een burn-out. Met mijn coaching kom je sneller in je kracht te staan. Je ontspant, krijgt meer energie, gaat de dingen anders zien, anders benaderen, anders beleven zodat je weer zin hebt om dingen te ondernemen. Zin om je leven te leven.

Jij neemt zelf de regie over je eigen leven

Waar ik voor sta is; gelijkheid, vertrouwen, eerlijkheid en openheid. Ik ben de coach, maar JIJ bent expert over je eigen leven. Als burn-out en autismecoach ondersteun ik jou tijdens het proces naar het uiteindelijke resultaat. Herstel en zin in het leven, dát is waar we samen aan gaan werken. Ga jij de stap nemen om de beste versie van jezelf te worden?

Ik geloof in samenwerking. Daarom heb ik me gespecialiseerd als Master burn-out coach bij de Vitaliteitsgroep. Dit is een landelijke organisatie die werkzaam is binnen verschillende bedrijven. Wellicht wil jouw werkgever bijdragen aan jouw herstel? Neem dan eens een kijkje op de website van de Vitaliteitsgroep.

Als autisme coach werk ik samen met Magazijn076 in Breda. Dit is een werkplek voor en door mensen met autisme. De groepstraining Mindfulness voor volwassenen met autisme wordt gegeven bij Magazijn076. Voor de data zie agenda