Coaching

Stress ervaren in je leven is niet erg, het kan je juist aanzetten tot actie. Maar als die stress te lang aanhoudt, en er langdurig adrenaline of ander stresshormoon wordt aangemaakt kan het je leven heel onprettig maken. Mensen met langdurige stress, burn-out klachten of autisme zijn vaak en al langere tijd moe, een kort lontje en voelen zich leeg. Allemaal termen die min of meer hetzelfde aangeven; de energie is op.

En toch denken mensen dat ze nog wel door kunnen gaan. Ze vergen het uiterste van zichzelf. Burn-out komt dan ook het meest voor bij  mensen die  zich super verantwoordelijk voelen, de harde werkers, de mensen die niet opgeven en ook mensen die het vooral goed willen doen voor de ander. Doordat ze geen grenzen aan kunnen geven of bang zijn hun baan te verliezen. Dit komt vooral vaak voor bij mensen met autisme.

Herken jij je in onderstaande?

Je hebt (vage) lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, stijve schouders en nek. Oorsuizen, slecht zien, last van de onderrug. Je voelt/reageert vaak emotioneel. Kunt om het minste of geringste huilen, hebt een kort lontje. Óf juist het tegenovergestelde, je voelt je vlak en hebt het gevoel geen emoties meer te voelen. Mentale klachten, je voelt je gespannen, ziet allemaal beren op de weg, denkt in onmogelijkheden, in moeten.

1 op de 5 mensen kampt met Burn-out. Vooral mantelzorgers en mensen werkzaam in de gezondheidszorg en in het onderwijs zijn burn-out gevoelig. Zeker omdat deze groep mensen altijd voor anderen zorgen en zichzelf op de tweede plaats zetten. Zeker ook mensen met autisme hebben eerder kans om overwerkt te worden en een burn-out te krijgen.

Weet je niet goed hoe je kunt omgaan met stress, burn-out of leven met autisme?

In het 1 op 1 coachtraject kijken we sámen hoe jij je dagelijkse leven op ontspannen manier kunt hervatten. Je gaat eerst leren hoe je weer kunt ontspannen, hoe je de dag kunt begroeten in plaats van er tegenop te zien. Je krijgt allerlei technieken aangeleerd hoe je uit je hoofd en in je lijf kunt komen. Hoe je om kunt gaan met negatieve emoties. Je leert je denken om te zetten van moeten naar mogen. Je leert anders te kijken naar je gedachten en je overtuigingen. Je leert je grenzen aan te voelen én te bewaken. We gaan samen oefenen, je hoeft het niet alleen te doen. Ik zal je steeds een stapje verder op weg helpen.

Hoe fijn zal het voor je zijn als je...

* Binnen 3 maanden weer vol energie bent?
* Zelf de regie pakt over je gedachten?
* Weer heerlijk uitgerust aan de dag begint?

Je neemt zelf de regie zodat je vrolijk, vrij en in balans  kunt leven

Er zijn verschillende trajecten mogelijk:

Particulier
2 maanden traject, 6 life sessies en 2x skype contact € 800,00
3 maanden traject, 8 life sessies en 2x skype contact € 1.000,00

Voor de werkgever
3 maanden traject € 1650,00 excl. BTW