Ervaringen

Jessy:
"Ik ben een student psychologie en ben vooral uit interesse de training mindfulness gaan volgen. Ik had al wat over mindfulness gehoord en hoopte hier meer te leren over hoe het in zijn werk gaat en hoe het mensen zou kunnen helpen. De training leert mensen eigenlijk om hun leven over het algemeen in een objectiever en positiever licht te zien. En ja, deze termen gaan in dit geval zeker samen. Je leert er om de dingen te nemen zoals ze zijn en te stoppen jezelf gek te maken met je eigen gedachten. Hierbij wordt vooral gefocust op het veilige hier en nu, i.p.v. de pijn uit het verleden of de angsten in de toekomst. Daar heb je namelijk toch niks aan.
Verder leer je beter naar je lichaam te luisteren, zodat je zelf sneller aan kunt zien komen wanneer het niet goed met je gaat. Ook leer je voor dit soort situaties een aantal lichamelijke en mentale oefeningen om jezelf weer op het goede spoor te brengen. Ik heb tijdens de training getuige mogen zijn van een aantal gigantische veranderingen bij mensen. Mensen die totaal niet tevreden waren met zichzelf en hun leven werden in een paar weken omgevormd naar positieve mensen die tevreden waren met alles wat ze hebben in het leven. Soms twijfel ik wel eens over de toekomst van psychologische therapie, want mindfulness blijkt een echt wondermedicijn. Je moet niet alleen denken maar ook voelen!
Een aantal goede punten in vergelijking met andere mindfulnesstrainingen zijn de manier van uitleggen, die een niet zweverig en veel duidelijker is. Er wordt goed uitgelegd waarom de oefeningen het effect hebben dat ze hebben, waardoor het een stuk fijner is om te volgen. Ook de trainster is een echte uitblinker die goed aanvoelt wat haar cursisten nodig hebben en hier vervolgens op inspeelt. Kortom, het is een topcursus die van iedereen een beter mens maakt. Als iedereen dit een keer in zijn leven gedaan zou hebben zou de wereld een nog mooiere plek zijn!"
Fransje:
"Ik heb een paar keer workshops gevolgd. Deze waren erg fijn. Steeds de mails en op de Facebookpagina de tips waardoor je het beste uit jezelf en je kracht kunt halen vind ik erg fijn. Wat ik erg mooi vind is dat het zo persoonlijk is, want Anita je vertelt ook over jezelf waar jij tegen aan loopt of bent gelopen en dat maakt het zo persoonlijk. Maar ook zeker herkenbaar. Door de tips op te volgen ervaar ik meer rust en kijk ik soms anders tegen dingen aan dan voorheen. Ik geniet bewuster en heb meer zelfcompassie. Vroeger baalde ik van mezelf als ik bijvoorbeeld niet was gaan sporten. Nu zie ik het als: "Even aan mezelf denken wat goed voelt". Thanks Anita!"
Patricia:
"Anita is als trainer professioneel: ze weet waar ze over praat en ze weet een fijne, ontspannen sfeer te creëren. Er was ruime aandacht voor theorie en praktijk. Anita speelt in op de wensen van de groep en past het programma zo nodig meteen daarop aan. Op dit moment is het niet zo dat "mindful bezig zijn" in mijn dagelijkse routine zit, maar dat hoeft voor mij ook niet (was niet mijn doel). Maar op sommige momenten helpt het mij wel om te focussen op het hier en nu en om dát moment mijn oprechte aandacht te geven. Dat voelt goed. Mocht je overwegen om een training Mindfulness te volgen, dan kan ik zeker aanraden om dit bij Arcadia.ABC te doen! "

Elke bijeenkomst was een ochtend genieten! De totale training voelde compleet. Een prachtige opbouw

Jolanda:
"Ik vond het heel fijn om aan de Mindfulness training mee te doen. Ik had vooraf geen idee wat het me zou brengen.  Het was een gezellige, open groep. Ik heb geleerd beter voor mezelf op te komen en om meer tijd voor mezelf te nemen.  Maar ook om zonder oordeel naar anderen te luisteren. Daar waar ik vroeger nog wel eens te snel reageerde,  kan ik nu rustiger blijven. Ik vond de meditaties heel fijn. Je kunt het heel goed overbrengen en hebt een aangename stem om naar te luisteren.  Bedankt voor de wijze lessen en heel veel succes verder."
Anoniem:
"Ik wilde meer rust in mijn hoofd en mijn lichaam. Ik wilde leren omgaan met spanningen door meditatie oefeningen bij stressmomenten. Dit is zeker allemaal in de training aan bod gekomen en ik heb er al heel veel van geleerd. Ik ga door met de oefeningen, ze doen me goed. Ik ervaar meer rust, in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik heb geleerd om bewuster in vervelende situaties te reageren door een betere focus. Ik zet geleerde technieken in. Anita heeft alles goed uitgelegd. Er was veel openheid.  Ik voelde me gewaardeerd om wie ik ben. Er werd respectvol met me omgegaan. Ik wil Anita bedanken voor de tijd en de waardering die ze me gaf!"
Dorle Lommatzsch (oprichtster Academie voor Open Bewustzijn):
"Anita is gespecialiseerd in werken met Mindfulness bij mensen met een verstandelijke beperking e/o psychiatrische problematiek waaronder Autisme. Ze geeft training volgens de MBSR/MBCT methode en individuele coaching. Nog nooit is er iemand geweest binnen mijn opleiding die al mijn werkvormen zo heeft aangepast dat ze zeer toegankelijk zijn voor een bijzondere doelgroep."
Ineke:
"De reden dat ik een cursus ben gaan volgen was om te leren hoe ik de hectiek van het leven voor mij kon gaan doseren. zowel privé als op werkgebied. Mijn doel was dan ook om de dingen die ik ging leren toe te passen in de praktijk en het als "normaal" te gaan voelen een dusdanige rust in te bouwen zodat ik geen stress ervaar.   En mocht ik deze  toch ervaren de dingen die ik tijdens de training heb geleerd toe te passen.
Zeker heb ik positieve ervaringen gehad en heb ik nog. Bewuster gaan lopen, dit maakt het mogelijk voor mij om niet dingen even snel te willen doen. Ademhalingstechnieken gebruik ik om mezelf te beschermen tegen gebeurtenissen welke gevoelig kunnen binnen komen. Of met mijn ademhaling concentreren op pijngebieden. Ik heb het erg gewaardeerd om met een groep mensen samen aan hetzelfde te werken , ieder met een eigen idee om een training te volgen. Anita is een rustige persoonlijkheid en heeft heel goed in de gaten waar een persoon moeite heeft om verder te komen in de training. Daarom is het fijn om een  training te krijgen van haar."
Betty:
"Lieve Anita,
Ik vind het heerlijk om nu, na de laatste bijeenkomst van de MBTC training, mijn ervaring te mogen delen. Na de eerste bijeenkomst heb ik, i.v.m. met de corona, ervoor gekozen om de lessen niet life te volgen maar digitaal vanuit thuis. Dit voelde meteen als een leermoment voor mezelf: jij denkt meteen in oplossingen: een uitdaging/leermoment om het digitaal op te lossen. Na mijn eerste ‘paniek/help’ moment kon ik bij je aansluiten en is het toch mooi digitaal gelukt!
Ik wilde de training volgen omdat ik daar zin in had! Zin om iets bijzonders voor mezelf te doen. Zin om meer te leren over mindfulness. Zin om bij jou een training te volgen. Jou meemaken als trainer. Ik begon niet blanco aan de training: heel wat jaren yoga lessen gehad, een stilte dag bijgewoond, een mindfulness dag. Ik was nieuwsgierig wat ik verder kan ontwikkelen.
Met het volgen van de training wilde ik leren een gewoonte te doorbreken: doorgaan, doorgaan, doorgaan. En met meer aandacht ín het leven te gaan staan’. Ding voor ding doen en niet van alles tegelijk. In de training ben ik me bewust geworden van mijn doen….dat heb ik kunnen doorbreken en durf nu te zeggen dat ik vaak ding voor ding doe. Ook in bijna elke situatie, bijvoorbeeld tijdens een lastig ziekenhuisbezoek, ademruimte pakken. Gedachten wegsturen op een wolkje, met een ballon, in een waterval. Dat is heerlijk en helpt altijd. Ik ben me bewust geworden dat wanneer ik een stress moment ervaar ik de mindfulness altijd kan gebruiken.
Ik ben me ook bewust geworden dat ik veel mindfulness momenten door een dag heen weef. Na lichamelijk bezig zijn een relax moment inpassen. Door de training ben ik dit bewuster gaan inzetten. Niet vanuit het gevoel te ‘moeten’ maar vanuit het gevoel te genieten en te ontwikkelen. Nu ik dit schrijf voel ik rust…een heerlijke rust in mijn hoofd.
Elke bijeenkomst was een ochtend genieten! De totale training voelde compleet. Een prachtige opbouw. De afwisseling van meditatie, scans, theorie, terugkoppeling, bewegen, tekenen, schrijven, evaluatie en ademhaling veel ademhaling. De wisselademhaling was voor mij nieuw: een zeer welkome aanvulling. De gedichten die je toevoegde waren bijzonder en waardevol! Iedere bijeenkomst voelde relaxed van het begin tot het einde. De stilte dag was een extra cadeau.
Jou ken ik als een warme en liefdevolle vrouw vol aandacht voor de ander. Ik vind het bijzonder om jou te ervaren in je rol als trainer. Je neemt duidelijk de leidende trainers rol aan. Knap vind ik de momenten waarop je kunt terug pakken naar waar we mee bezig zijn als een cursist uitweidt, zonder die bot af te kappen. Je hebt aandacht voor alle cursisten. In de training kom je heel relaxed, ontspannen over. Je blijft bij jezelf en doet wat jij belangrijk vindt op jouw manier. Het is heerlijk om te ervaren dat je je eigenheid daardoor bewaakt. Je staat open voor feedback. Daarbij kun je duidelijk uitleggen waarom je iets op jouw manier hebt aangepakt. De ruimte is altijd sfeervol door een kaarsje en of luchtje, er is altijd thee.
Daarbij is ook het horen van jouw stem heel prettig en zacht tijdens de meditaties. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij jou en in jouw training. Na iedere les kregen we altijd snel digitaal leesvoer. Dit ervaar ik als erg prettig. Duurde het ietsje langer dan communiceerde je dit altijd. Het digitaal volgen van de cursus voelde voor mij absoluut niet als belemmering of beperking. Ik heb het als bijzonder ervaren en wil je bedanken dat je dit voor mij mogelijk hebt gemaakt!
Lieve Anita, je hebt een zaadje geplant en dat blijft groeien… steeds maar mooier. Dank je wel voor deze heerlijke training… wie weet volgen er meer. Ik wens je heel veel succes en vooral plezier met Arcadia ABC… dat BEN jij en dat straal je uit!
Lieve groet, Betty"

Ik voelde me gewaardeerd om wie ik ben. Er werd respectvol met me omgegaan