Over Anita

Mijn naam is Anita, geboren in 1961 in het prachtige kleine stadje Geertruidenberg. In mijn omgeving was veel ruimte voor natuur. Daar is mijn liefde geboren voor flora en fauna. Inmiddels weet ik hoe belangrijk deze in het leven zijn. Door in de natuur te zijn, omringt door planten en dieren, wordt het gelukshormoon in je brein aangemaakt en gaat het stressniveau omlaag.

Dus de eerste TIP die ik je wil geven bij (langdurige) stress door burn-out of autisme is “ga de natuur in”.  Doe een ademhalingsoefening door een aantal keer achter elkaar diep in en uit te ademen, snuif de geuren op (en ja ook de onprettige geuren). Kijk nu eens écht om je heen. Wat zie je? Na een dagelijkse korte wandeling zul je binnen een week het verschil merken. Je voelt je rustiger, bent minder gestresst, hebt meer ruimte in je hoofd, je hartslag daalt, je concentratie vermogen neemt toe. Kortom, het doet je goed. Probeer het eens uit!

Ik hou niet van zweverig gedoe. Ben heel praktisch ingesteld. Ik luister naar wat jij me vertelt. Ik geef je praktische tips waar je écht mee verder komt. Ik ben niet van het (alleen maar) praten, vooral de combinatie van aandachtig zijn van wat er afspeelt in hoofd, hart en handen(=lijf), is belangrijk. In de 1 op 1 coaching en (groeps)trainingen leg ik je uit waarom dit zo belangrijk is. Het heeft namelijk met de opbouw van ons brein te maken.

Ervaringen van jezelf als kind, spelen mee in het volwassen leven. Mijn leven was niet alleen maar idyllisch. Er waren ook onprettige gebeurtenissen. Iedereen maakt dingen mee die niet fijn zijn, maar die je wel vormen tot wie je nu bent. Voor mij speelde verlies een belangrijke rol. En zoals bij zoveel kinderen zorgt verlies ervoor dat ze extra hun best gaan doen.

Herkenbaar voor jou? Lief gevonden willen worden, vooral zorgen voor de ander, op je tenen lopen, hoge eisen stellen aan jezelf, doorgaan waar anderen stoppen. We zijn dan ook hele goede medewerkers voor de baas. We zetten ons altijd nog extra in, doen nog wel even iets erbij, blijven wel even langer. Mooie eigenschappen zou je denken, maar als je niet oppast zijn het vreselijke valkuilen die zorgen voor een burn-out.

Ervaring om door te geven

En ook voor mij kwam die burn-out, en het was een flinke. Lichamelijk compleet stil gelegd, werd ik totaal verzorgd door mijn lief (mijn dank is eindeloos). Geen concentratie meer mogelijk, last van angsten, vreselijk moe, werkelijk doodop, zelfs depressief. Vreselijke struggle, maar ik wilde eruit komen. Ik wilde leven, ik wilde weer genieten. En wat ik altijd in mijn leven heb gewild, is gelukkig zijn. En daar wilde ik voor gaan. Het was een strijd. En nu kan ik het zien als een cadeautje. Ja serieus, een cadeautje. Want wat heb ik veel geleerd.

En hoewel ik al een aantal jaren mindfulness trainingen gaf, mensen had gecoacht, besefte ik nu pas goed wat het is om met deze vorm van stress te leven. Daar is mijn keuze ontstaan om te werken met volwassenen met langdurige stress en burn-out. Ik help anderen om het leven prettig te maken, daardoor ben ik écht van betekenis  voor de ander. En zo lever ik mijn bijdrage aan een mooiere wereld. Ik weet dat ik mijn ervaring en kennis kan doorgeven aan anderen. Om anderen alle pijnlijke, onprettige zaken in het leven te leren ombuigen. Wanneer je de juiste focus hebt én tegelijkertijd bewust bent van je kwaliteiten en valkuilen, kun je bijna alles bereiken. Deze lessen geef ik door aan volwassenen met langdurige stress, burn-out en autisme. Voor iedereen geldt namelijk dat je met een portie humor en lef, grote mogelijkheden hebt!

Geen  standaard coaching

Ik werk inmiddels al heel wat jaren in de zorg/hulpverlening. Heb me gespecialiseerd door veel ervaring en scholing in burn-out en autisme. Je krijgt bij mij maatwerk, coaching is afgestemd op jouw behoefte, jouw leerdoelen, jouw mogelijkheden. Naast mijn coachpraktijk heb ik ruime ervaring als Persoonlijk Begeleider. Al vanaf 2002 begeleid ik (jong)volwassenen met complexe zorg, verstandelijke handicap en/of psychische problematieken. Ik coach en ondersteun naar het behalen van een fijn leven.

Mijn kracht is om de juiste vragen te stellen zodat jijzelf ontdekt wat er in je leven mist, wat jou belemmert en wat je van je leven wilt maken. Ik wist  “ik heb een keuze”. En ook jij hebt een keuze! De keuze om iets opnieuw te doen, de keuze om iets totaal anders te doen. De keuze om te doen zoals jij het wilt, zodat het leven jou past al een goed zittende jas.

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid

Gratis kennismakingsgesprek?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je  ervaren of het klikt tussen jou en mij. En kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Twijfel niet langer, vul je gegevens in, dan neem ik graag contact met je op. In het gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek geef ik je alvast een tip zodat jij minimaal één stap dichterbij komt om meer ontspannen door het leven te gaan.