Dat ene zinnetje dat jou gaat helpen…

Klinkt te mooi om waar te zijn?
Misschien wel…. maar dat is het niet.
Soms heb je het druk… zo enorm druk… dat je het gevoel hebt dat je nergens meer controle over hebt, dat je geleefd wordt… dat er voor jou bepaald wordt.
Dan is het de hoogste tijd om even achterover te leunen… JA... zéker als je denkt dat je daar dus nu HELEMAAL  geen tijd voor hebt.
Leun achterover en bedenk dat éne zinnetje met maar 5 woorden:

MOET  IK DAT NU DOEN?

MÓET ik dat nu doen?

Je kunt je altijd afvragen of je dat u echt MOET doen? Van wíe MOET je dat doen? Van jezélf of van iemand ánders? En is het dan ook écht zo… of dénk je alleen dat het moet?

Misschien kun je het ook anders gaan zien bijvoorbeeld door te denken dat iets niet móet maar dat iets mag of dat je het zelfs wilt. Moet je naar je werk of wíl je naar je werk? Brengt het je dichter bij je doel? Moeten voelt altijd heel vervelend. Kun je het omruilen voor mogen of zelfs willen? Zeg niet te snel nee, maar denk er maar eens rustig over na.

Moet ÍK dat nu doen?

Is het wel zo dat juist jíj het moet doen? Of kan het ook door iemand anders worden gedaan? Kun je dit aan de ander vragen? Word echt van je verwacht dat jij het doet? Of is er een andere reden waarom jij vind dat JIJ het moet doen?

Moet ik DÁT nu doen?

Is DÁT nu hetgeen wat je moet doen? Of is het beter, fijner, leuker om  iets anders te doen? Kun je jezelf de vrijheid geven om iets anders te doen?

Belangrijk is om aan het begin van de dag te kijken wat jij die dag wilt hebben gedaan. Wat is het belangrijkst? Waar zie je tegenop? We beginnen vaak met de kleine dingen die het minste tijd en energie kosten, en vaak ook waar we het minst tegenop zien. Het kan juist handig zijn om eerst te beginnen met dat wat de meeste tijd, energie kost en waar je wellicht het meest tegenop ziet. Dan is het maar gedaan. Ben je er klaar mee. Dat geeft lucht in je hoofd... scheelt tijd… scheelt stress. En wissel het af met de dingen die je energie geven.

Moet ik dat doen?

Ís het wel zo dat je dat NÚ op DIT moment moet doen? Vaak denken we dat iets moet gebeuren terwijl het best nog even kan wachten. Soms is het zelfs beter om er even mee te wachten. Om even de tijd te nemen om goed na te denken over dat wat je gaat doen. Slaap er eens een nachtje over, dan zie je de dingen vaak anders.

Moet ik dat nu DÓEN?

ÓF kun je het ook laten? Als je er geen zin in hebt, geen energie voor hebt, geen tijd voor hebt? Waarom zou je het dan toch doen?

Door op deze manier te werken/leven zorg je dat de bordjes die je hoog te houden hebt (en ben daar een beetje kritisch in)  niet te vol komen. Want als je dat niet doet weet je zeker dat de bordjes, en mogelijk ook jijzelf, om  gaan vallen.

Het gaat niet alleen om dingen doen, het gaat ook om dingen DÉNKEN…moet ik dat nu denken? Óf kan ik mijn focus richten op iets prettigs waardoor ik prettige gedachten krijg?"

Pfff… moet ik dat nu VÓELEN? Of kan ik mijn focus richten op bv ruimte om het voelen heen? Zodat het niet zo zwaar, benauwend, stekelig voelt… maar juist meer ruimte krijgt, zachter mag worden, mag stromen in mijn lijf?

Gun jezelf een moment van bezinning en denk even na over deze simpele woordjes en kijk hoe het jouw stemming, gedachten, gevoel en dag positief kan beïnvloeden.

SUCCES!
Liefs Anita